De gemeente van Vledderveen heeft weliswaar geen vaste voorganger meer maar de pastorie (1912) naast de kerk is nog wel altijd bewoonbaar. In het verleden hebben alle voorgangers met hun gezinnen gewoond in het huisje rechts naast het kerkgebouw, dus niet het witte huis aan de linkerkant wat veel mensen denken. Nadat de laatste voorganger in 2005 is vertrokken uit Vledderveen, is het huis zeven jaar bewoond geweest door een gemeentelid waarna het in 2013 volledig is opgeknapt door de huidige bewoner en tevens de secretaris van onze kerk. Door veelal eigen werkzaamheid voldoet het huisje weer helemaal aan de eisen van deze tijd. De voorste kamer van het huis is opnieuw ingericht als studeerkamer, de plek waar in het verleden al veel preken gemaakt zijn door onder andere de grootvader van de huidige bewoner.

De huiskamer van de pastorie is ook de plaats waar op de eerste zondag van de maand kindernevendienst wordt gehouden. Sinds januari 2016 is dit weer in het leven geroepen nadat er geregeld vaste gasten in de kerk aanwezig zijn met jonge kinderen. Ook op dit vlak mag Vledderveen zich dus een bloeiende gemeente noemen.

Een blik in de studeerkamer waar onder andere elke maand het kerkblad wordt gemaakt: